Få succes på sociale medier med SoMe Årshjulet – Boost din Social Media Strategi

Få succes på sociale medier med SoMe Årshjulet – Boost din Social Media Strategi 

Er du træt af at kæmpe for at få engagement på dine sociale medier? Har du svært ved at planlægge dit indhold? SoMe Årshjulet er løsningen. Det er et smart værktøj, der kan hjælpe dig med at planlægge og optimere din Social Media Strategi. I denne blog viser vi dig, hvordan du kan bruge redskabet til at få succes på sociale medier og booste din brand awareness og CTR. Læs videre for at få tips og idéer til, hvordan du kan implementere det i din dagligdag og få succes på sociale medier. Vi vil i denne blog komme igennem: 

1. Hvad er SoMe Årshjulet og hvordan kan det hjælpe dig med din Social Media Strategi

2. Sådan planlægger du dit indhold med SoMe Årshjulet

3. Top 3 måder at optimere din SoMe-kampagne med Årshjulet

4. Hvordan du kan måle og analysere resultaterne af din Social Media Strategi ved hjælp af Årshjulet

5. Eksempler på succesfulde SoMe-kampagner planlagt med Årshjulet

 

 

Hvad er SoMe Årshjulet og hvordan kan det hjælpe dig med din Social Media Strategi

SoMe Årshjulet er et værktøj, der giver dig et overblik over hvornår det er bedst at dele dit indhold på de forskellige sociale medier, så du rammer din målgruppe, når de er online. Med det kan du planlægge dit indhold i forvejen, så du altid har noget relevant og interessant at dele med din målgruppe. På den måde undgår du at gå i panik over, hvad du skal dele, og i stedet fokusere på at skabe kvalitetsindhold, der engagerer din målgruppe.

Det er også et godt værktøj til at identificere hvilke perioder, hvor din målgruppe er mest aktive på sociale medier, og derved kan du planlægge din kampagne i de tidsperioder, hvor du får mest opmærksomhed og engagement fra din målgruppe. På denne måde kan du optimere din Social Media Strategi og få mest muligt ud af din kampagne, og dermed få succes på sociale medier.

Årshjulet giver dig også mulighed for at analysere dine resultater, ved at sammenligne dine resultater og identificere hvilke perioder og indhold, der gav de bedste resultater. På denne måde kan du løbende justere og forbedre din Social Media Strategi og få endnu mere succes på sociale medier.

 

Sådan planlægger du dit indhold med SoMe Årshjulet

Når du ved, hvornår din målgruppe er mest online, kan du begynde at planlægge dit indhold med SoMe Årshjulet. Her er hvad du skal gøre:

 1. Tjek hvornår din målgruppe er mest aktive på sociale medier. Det kan du gøre ved at se på tidligere data og analyser af dine resultater, eller ved at tjekke din konkurrenters aktiviteter.
 2. Bestem hvilke typer indhold, der passer bedst til disse tidspunkter. Måske er din målgruppe mest online på en bestemt dag eller tid af ugen, så det er vigtigt at tage højde for dette, når du planlægger dit indhold. Du kan også overveje at dele forskellige typer indhold i forskellige tidspunkter, fx mere seriøst indhold i starten af ugen og mere humoristisk indhold i weekenden.
 3. Planlæg dit indhold i god tid, så du altid har noget relevant og interessant at dele med din målgruppe. Lav gerne en content kalender, så du kan holde styr på dit indhold og sikre dig, at du altid har noget klar, når din målgruppe er mest aktive.
 4. Tag højde for kommende events og ferier, så du kan tilpasse dit indhold til dem. Det kan være en god idé at lave specielle kampagner omkring disse begivenheder, så du kan fange din målgruppes opmærksomhed og øge engagementet.
 5. Evaluer hele tiden dine resultater og juster din indholdsplan efter behov. Det er vigtigt at se på, hvad der virker og hvad der ikke gør, så du kan optimere din strategi og få endnu bedre resultater.

På denne måde kan du bruge SoMe Årshjulet til at planlægge og optimere dit indhold på sociale medier, så du kan få mest muligt ud af din kampagne og få succes på sociale medier. Et enkelt eksempel på en content plan er: 

 • Januarudsalg (januar)
 • Valentinsdag (14. februar)
 • Påske (april)
 • Konfirmation (maj)
 • Black Friday, Cyber Monday (november)
 • Julehandel (december)

Top 3 måder at optimere din SoMe-kampagne med Årshjulet

Når du har planlagt dit indhold, er det vigtigt at optimere din kampagne, så du får mest muligt ud af den. Her er tre tips til, hvordan du kan gøre det:

 1. Prøv A/B testing: Det kan være svært at vide, hvad der virker bedst for din målgruppe. Derfor kan det være en god idé at prøve A/B testing, hvor du tester forskellige versioner af dit indhold. Det kan fx være forskellige overskrifter eller billedvalg. På denne måde kan du finde ud af, hvad der virker bedst for din målgruppe, og derefter optimere din kampagne.
 2. Fokuser på engagement: Brug Årshjulet til at se, hvornår din målgruppe er mest aktive og engagerede på sociale medier. Når du ved dette, kan du planlægge dit indhold i de tidspunkter, hvor det er mest sandsynligt, at det skaber engagement.
 3. Analyserer dine resultater: Det er vigtigt at holde øje med, hvordan din kampagne performer. Brug Årshjulet til at måle og analysere dine resultater, så du kan se, hvad der virker og hvad der ikke gør. På denne måde kan du løbende optimere din kampagne og få endnu bedre resultater.

Hvordan du kan måle og analysere resultaterne af din Social Media Strategi ved hjælp af Årshjulet

Det er vigtigt at holde øje med resultaterne af din Social Media Strategi, så du kan se, om den er effektiv. Her er nogle måder, hvorpå du kan gøre det. 

 1. Tjek dit indhold
  • Brug indholdsanalyse for at se, hvilke opslag der har fået mest interaktion og engagement. Det kan give dig et indblik i, hvad der virker for din målgruppe, så du kan lave mere af det samme.
 2. Se på engagement
  • Brug engagement-analyse for at se, hvornår dit indhold har skabt mest engagement. Det kan give dig et indblik i, hvornår din målgruppe er online og mest modtagelige for dit indhold.
 3. Mål ROI 
  • Brug ROI (Return on Investment) analyse for at se, hvordan din kampagne performer i forhold til dine investeringer. Det kan give dig et indblik i, om det er en god idé at fortsætte med denne type indhold eller ej.
 4. Tjek din hjemmeside 
  • Brug web-analyse for at se, hvor mange besøgende dit website får fra sociale medier, og hvor længe de bliver på din hjemmeside. Det kan give dig et indblik i, om din kampagne er god til at drive trafik til din hjemmeside.

Ved at bruge disse metoder, kan du holde styr på resultaterne af din Social Media Strategi, og justere den derefter for at få mest muligt ud af din kampagne.

 

Eksempler på succesfulde SoMe-kampagner planlagt med Årshjulet

Du har sikkert hørt om de store brands, der har skabt en kæmpe succes på sociale medier. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan de har gjort det? En af hemmelighederne bag deres succes kan være, at de har planlagt deres kampagner med Årshjulet. I dette punkt, vil vi give dig eksempler på succesfulde SoMe-kampagner, der er planlagt med Årshjulet. Du vil se, hvordan disse brands har brugt hjulet til at identificere deres målgruppe, planlægge deres indhold og optimere deres kampagne for at opnå de bedste resultater.

 

 • Coca-Colas “Share a Coke” kampagne, hvor selskabet ændrede deres flasker til at have navnene på forskellige personer på, førte til en stigning i salget og engagement på sociale medier. Kampagnen blev planlagt og gennemført i henhold til årshjulet, med fokus på sommermånederne, hvor folk er mere tilbøjelige til at købe sodavand.

 

 • Starbucks “Red Cup” kampagne, hvor selskabet skiftede deres kaffekop fra grøn til rød i december, førte til en stigning i salget og engagement på sociale medier. Kampagnen blev planlagt i henhold til årshjulet, med fokus på jule- og nytårsperioden, hvor folk er mere tilbøjelige til at købe varm drikke.

 

 • Nikes “Just Do It” kampagne, hvor selskabet fokuserede på at fremhæve deres brand og slogan på sociale medier, førte til en øget efterspørgsel efter deres produkter og en stigning i salget. Kampagnen blev planlagt i henhold til årshjulet, med fokus på sportssæsoner og vigtige sportsbegivenheder, hvor folk er mere tilbøjelige til at købe sportstøj og -udstyr.

 

I denne artikel har vi givet dig nogle ideer til, hvordan du kan bruge Årshjulet til at planlægge og optimere din SoMe-kampagne. Vi har også givet dig nogle eksempler på succesfulde kampagner. Det er vigtigt at huske på, at Årshjulet er et værktøj, men ikke en mirakelkur. Det er stadig vigtigt at undersøge din målgruppe, planlægge dit indhold og teste dine strategier for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig. Men med Årshjulet som en guide, kan du få en bedre forståelse for, hvornår og hvordan du skal nå ud til din målgruppe og opnå de bedste resultater.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at give dig den mest relevante oplevelse ved at huske dine præferencer og gentagne besøg. Ved at klikke på “X” accepterer du brugen af ALLE cookies.